Як підготуватися до дня Святого Миколая та відповідати на каверзні дитячі питання – порадник для батьків і освітян        Як підготуватися до дня Святого Миколая та відповідати на каверзні дитячі питання – порадник для батьків і освітянНапередодні дня Святого Миколая діти пишуть листи з проханнями,                      “аби тато повернувся з війни”, “щоб мама була здорова”, а “в Україні                         нарешті відновився мир”. Це розчулює дорослих і додає ще більше гніву                   в сторону росії. Та насправді саме щирі дитячі бажання повертають                        нас до давніх традицій вшанування Миколая, коли святий був порадником, підтримкою в скруті й вчив робити добрі вчинки.

Тому вкладати правильні сенси у святкування Миколая – дуже важливо,          особливо зараз, коли під час повномасштабного вторгнення росії ми          максимально відмовляємося від радянського спадку та переглядаємо своє        ставлення до свят. Аби відновити історичні шпаринки у святкуванні дня Святого Миколая та підготувати дорослих до можливих дитячих запитань “куди подівся Дід Мороз”  абощо, “Нова українська школа” поспілкувалася з Ярославою Музиченко, журналісткою - етнологінею, старшою науковою співробітницею Національного центрународної культури " Музей Івана Гончара"      

У новому матеріалі пропонуємо відповіді на важливі питання:
✔ чому Миколай тепер приходить 6 грудня, а не 19-го;
✔ куди подівся Дід Мороз;
✔ чому Санта Клаус – теж не зовсім наш герой;
✔ що писати в листах Миколаю;
✔ хто насправді кладе подарунки під подушку;
✔ що обов’язково мають зробити батьки, готуючись до Миколая;
✔ як доречно святкувати цей день у школах та дитсадках;

✔ які пісні, мультики та вірші варто переглянути з дітьми.

З ТУРБОТОЮ ПРО МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ

Stream-конференція приурочена до Всесвітнього дня людей із синдромом Дауна

21.03.2024 року Бердянський інклюзивно-ресурсний центр провів бранч-сніданок з батьками, педагогами та фахівцями команд психолого-педагогіч...